Kim Kardashian Makyaj Sırları

Kim Kardashian

Tam olarak neden ünlü olduğu bir kenarda tartışıladursun, Kim Kardashian global medyayı her hareketi, her adımı ve her pozu ile sallamaya devam ediyor. En çok merak edilen şeyler arasında Kim Kardashian boyu, Kanye West ile olan ilişkisi ve nereli olduğu yer alıyor. Biz ise bu blog yazımızda Kim Kardashian’ın magazinsel yönünden çok moda ve güzellik sırları ile ilgileneceğiz. Modayı takip etme şöyle dursun, kendi kendine moda akımları yaratma yeteneğine sahip olan Kardashian’ın makyaj sırları dünyanın dört bir yanındaki kadınlar tarafından merak ediliyor ve yakından takip ediliyor. Bakalım bu sırlar nelermiş?

1. Altın Kim Kardashian kuralı: Önce makyaj, sonra saç

Kim Kardashian

Ünlü fenomen makyajını yaptırmadan önce saçını imzası niteliği taşıyan sıkı atkuyruğu ile bağlıyormuş. Böylece saçına sonradan uygulanabilecek saç spreyi ve benzeri ürünler makyaj öncesi cildine yapışmıyor ve daha pürüzsüz bir cilt üzerinde çalışabiliyormuş. Bununla birlikte ünlü yıldız, fön çektirdikten sonra makyaj yapmaya kalktığı zaman saçını önden tokayla tutturmak zorunda kaldığını, bunun da fönünü ister istemez bozduğunu belirtiyor.

2. Fondötenden önce nemlendirici

Kardashian, yüzüne fondöten veya baz uygulamadan önce yüzüne, boynuna ve hatta göğsüne mutlaka nemlendirici sürüyor. Bu şekilde fondöten yüzüne çok daha kalıcı bir biçimde yerleşerek cilt ile adeta bütünleşiyor.

3. Her ama her yere fondöten

Kim Kardashian

Siz makyaj yaparken büyük bir ihtimalle yalnızca yüzünüze fondöten sürüyor ve o sınırda kalıyorsunuz, ancak Kim Kardashian için durum biraz farklı. Kendisi özel bir geceye hazırlanırken fondöten konusunda oldukça cömert davranarak kulaklarına, boynuna, göğüslerine, kollarına, bacaklarına, hatta ve hatta ayaklarına bile fondöten sürüyor!

4. Pudra süngerinden yardım alma vakti

Sıra makyaj trendlerini ve modayı yakından takip edenlerin mutlaka bildiği bir detaya geldi. Gözler ve çevresine makyaj uyguladığınız elinizin altına bir parça pudra süngeri yerleştirmeniz, elinizi sabitlemenize yardımcı olan bir püf notkadır. Bunu çok iyi bilen ve özellikle eyeliner çekerken bu taktiği kullanan Kim Kardashian, adeta makine ile çizilmiş eyeliner çizgilerine sahip oluyor.

5. Mükemmel kaşlar

Kim Kardashian

Kim Kardashian’ın makyaj uzmanı, ünlü yıldıza makyaj uygularken vaktinin çok büyük bir kısmını kaşları üzerinde harcadığını belirtiyor. Kaşlarını belirginleştirmek için tek renk kaş kalemi ile onların üstünden geçmek yeterli değil. Etkileyici kaşlar ve vurucu bakışlar için kaşınızda adeta ‘ombre’ etkisi yaratmanız gerekiyor. Kaşın dış hatlarına daha koyu renkte bir kaş kalemi ya da kaş farı kullanırken iç kısımlara doğru daha açık tonları tercih etmelisiniz.

6. Göz farından önce krem baz

Tıpkı yüz için olduğu gibi, göz makyajına başlamadan önce de göz kapaklarınıza krem fondöten ile baz uygulamanız gerekiyor. Kardashian’ın makyözü, gözünüze fardan önce baz uyguladığınızda sürdüğünüz toz farın daha akıcı ve kaygan olmasına yol açtığını vurguluyor. Bununla birlikte gözünüzdeki baz, far sürdüğünüzde oluşabilecek ince boşluklardan ve kırışık görüntüden de kaçınmanıza yardımcı oluyor.

7. Bir değil, iki değil, tam üç eyeliner lazım!

Kim Kardashian’ın makyaj çantasında sadece 1 adet göz kalemi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, zira kendisi en az 3 adet farklı eyeliner kullanıyor: Birincisi kirpikler ile göz kapağının birleştiği kısım için ince bir çizgi oluşturuyor, ikincisi eyeliner çizgisini tamamlıyor, üçüncüsü ise suya dayanıklı olduğu için koruma katmanı oluşturuyor.

8. Göz altı morluklarını yedirmek

Kim Kardashian göz altı morlukları ve göz altı torbaları olduğunu açık bir şekilde dile getirmekten çekinmiyor. Kendisinin bu kusurlarını kapatmak için özel bir tekniği var. Hemen bu tekniği sizinle paylaşalım: Kalın bir kapatıcı tabakasını gözünüzün altına ters üçgen şeklinde uygulayın ve bir kapatıcı fırçası ile bu üçgeni dışa doğru dağıtın. Sonrasında ise kapatıcıyı cildinize gömmek için üzerine ince bir tabaka pudra sürün.

9. Upuzun kirpikler için: Rimelden önce kirpik fırçası

Kim Kardashian

Kardashian, kirpiklerinin doğuştan uzun olduğunu ve hayatında hiç takma kirpik kullanmadığını söylüyor. Uzun kirpiklerini öne çıkartmak için ise rimel uygulamadan önce özel bir kirpik fırçası kullanarak kirpikleri birbirinden ayırıyor ve daha görünür hale getiriyor.

10. Kontür ve allık ile bu iş tamam!

Kim Kardashian

Kontürleme işlemi kusursuz bir makyajın vazgeçilmezi olmakla birlikte Kim Kardashian’ın en önem verdiği makyaj uygulama teknikleri arasında yer alıyor. Ünlü yıldız doğru kontür ile yüzünüzün en dikkat çekici hatlarını ortaya çıkartırken kusurlarınızı da mükemmel bir şekilde kapatabileceğinizi söylüyor. Kendisi makyajının son dokunuşlarını eklerken bronzlaştırıcı pudra ve şeftali tonlarında allık kullanıyor.

11. Makyaj sonrası bonus: Bebek şampuanı ve çay ağacı yağı

Her ne kadar Kim Kardashian makyaj fırçalarını kendi temizlemese de, biz makyözü olmayan hanımlar için bonus bir ipucu verelim. Makyaj fırçalarını onlara zarar vermeden ve kalitesini bozmadan temizlemenin en ideal yolu, Kardashian’ın makyözünün de yaptığı gibi bebek şampuanı ve çay ağacı yağı kullanmakmış.